Gastronomy という言葉を知っていますか? Cooking in Motion Pop Up Dinner 9月8日 it. oven にて開催予定。

share it.
  • LINE

「新しいごちそうの発見は人類の幸福にとって天体の発見以上の物である。」


フランスの著述家、ブリア=サヴァランは、1825年に刊行された「美味礼讃」のなかで、料理を単なるレシピとして捉えるのではなく、人間ならではの行為だと捉え、数々の美しい言葉と共に、美食=ガストロノミーとは、学術や文化的な領域のものであり、料理にまつわる文化的な領域の事柄だと定義しました。

まだ味わったことのない味覚に注ぐ情熱と、皆で食卓を囲むひと時を過ごすことへの愛情。

ガストロノミーは美味や料理法の追求だけではなく、「どのように食べるか」までの領域までを含めた、極めて創造的な食を中心とした時間芸術なのです。

SEBASTIAN MAZZOLA / SUSSIE VILLARICO

Cooking in Motion は、レストラン「エルブリ」の元シェフ Sebastian Mazzola と日本酒ソムリエのSussie Villaricoの二人のユニットによるガストロノミープロジェクト。

世界17カ国を巡り、その土地にある食材を探求し、調理法を吟味し、彼の地の人々と食卓を共にする、ノマドなスタイルの食のエキシビジョンなのです。そして今回 it. oven で行われる、Cooking in Motion Pop Up Dinner には、Music Selector に Ko Kimura が参加します。ダンスミュージックのパイオニア的存在である Ko Kimura による、瞬間瞬間に合わせた音のセレクションも食卓の独創性をさらに際立たせます。

ブリア=サヴァランの「美味礼讃」の原題は、「味覚の生理学、或いは、超越的ガストロノミーをめぐる瞑想録」。

食材、料理、日本酒、音の、究極の「ペアリング」が、it. ovenの食卓でシェアされることになるでしょう。

お申し込み

PT1 09月08日 17:00~ ¥20,000
https://cimone.peatix.com/view [Peatix]
PT2 09月08日 19:30~ ¥20,000
https://cimtwo.peatix.com/view [Peatix]

Cooking in Motion Pop Up Dinner
Date : 2019年09月08日(日曜日)
PT1 : 17:00 Open / 17:30 Start
PT2 : 19:30‬ Open・‪20:00 Start
Place : it. oven
ADM : ¥20,000-[日本酒のペアリング付き]

 

“The discovery of a new dish does more for human happiness than the discovery of a star.”

The author of the quasi-scientific masterpiece “The Physiology of Taste”, Jean Antheleme Brillat-Savarin defines gastronomy as an academic and cultural action similar to art and science, insisting that cooking is not just following a recipe but an action that is unique to humans.

Passion for the taste you’ve never tried. Love for sharing the table with people you love.

Gastronomy can be said to be a rather temporal art which focuses on food and includes how to eat rather than just a cuisine.

SEBASTIAN MAZZOLA / SUSSIE VILLARICO

Cooking in motion is a gastronomy project of Sebastian Mazzola, a former El Bulli chef and Sussie Villarico, a female sake sommelier. They explore more than 17 countries, devise the cooking method for local food in each country and share the table with local people. This is a nomad-style food exhibition. 

This time, Ko Kimura, who’s a pioneer of electronic music, will select music for every moment for this special dinner. His music selection will definitely make the creativity of cooking in motion stand out more. 

The full title of “The Physiology of Taste” is “The Physiology of Taste: Or, Transcendental Gastronomy”.

The ultimate pairing of ingredients, cuisine, sake, and sound will be shared on the table at it. oven.

お申し込み

PT1 September 8 5:00pm~ ¥20,000
https://cimone.peatix.com/view [Peatix]
PT2 September 8 7:30pm~ ¥20,000
https://cimtwo.peatix.com/view [Peatix]

Cooking in Motion Pop Up Dinner
Date: September 8 (SUN)
PT1 : 17:00 Open / 17:30 Start
PT2 : 19:30‬ Open・‪20:00 Start
Place: it. oven
ADM: ¥20,000-with paired sake
※Advance seat (limited) will be sold soon.

Chef : SEBASTIAN MAZZOLA
Sake Sommelier : SUSSIE VILLARICO
Music Selector : KO KIMURA

Cooking in Motion
http://www.cooking-in-motion.com
https://www.facebook.com/cooking.in.motion
https://www.instagram.com/cooking.in.motion/

Coordinated by Troop
https://www.facebook.com/troopcafe.jp

BACKback to all it. party